Rust en overzicht bewaren

Rijinstructeur OGS+

Ben jij rijinstructeur of wil je rijinstructeur worden?  Ayonas biedt een complete OGS+ opleiding aan voor rijinstructeurs en geschikte kandidaten die OGS+ instructeur willen worden. Ayonas begeleid ook instructeurs die al OGS+ opleidingen verzorgen voor bijvoorbeeld brandweer. Rijnistructeur OGS+ is een specialisatie waar Ayonas een complete opleiding voor heeft ontwikkeld. U kunt voor het volledige WRM en OGS+ traject bij Ayonas terecht.  Tijdens het WRM traject kunt u bij Ayonas stage volgen om aan de IBKI verplichting te voldoen. De OGS+ opleiding van Ayonas is tot stand gekomen met experts uit het veld. Samen met hen hebben wij een goed en uitgebreid lesprogramma waarin je stapsgewijs het vak van OGS+ docent leert. 

Bent u al rijinstructeur en wilt u zich verder ontwikkelen tot instructeur OGS+? Dan bent u bij Ayonas aan het goede adres. Voorafgaand aan de opleiding doet u een rijproef waarbij u zelf kunt ervaren of het vak van OGS+ docent iets voor u is. U krijgt van ons een advies ten aanzien van uw studieroute tot instructeur OGS+. Een deel van de opleiding volgt u via blended learning. Tijdens de opleiding tot OGS+ docent ontmoet u zeer ervaren docenten die u begeleiden tot een vakbekwaam instructeur OGS+. Het IBKI OGS+ examen is een klein ondereel van deze opleiding. Samen met de docent werkt u aan uw eigen competenties en het verzorgen van lessen met optische- en geluiddssignalen. Informeer naar de mogelijkheden. 

Unieke aanpak

De opleiding tot instructeur OGS+ verloopt via een persoonlijk ontwikkelplan. Je leert je eigen competenties kennen en reflecteert op de getoonde ontwikkeling van jezelf als instructeur OGS+. Ayonas heeft dit samen met hulpdiensten ontwikkeld en is enig in zijn soort. Naast de leergang voor uzelf als intructeur gaat u ook met de reeds door Ayonas ontwikkelde  lesplannen aan de slag. De leergangen sluiten naadloos op elkaar aan zodat u na de opleiding gelijk aan de slag kunt.  Met de lesplannen kunt u bijvoorbeeld brandweerchauffeurs opleiden. Uiteraard kunt u gebruik blijven maken van onze blended learning zodat u een succesvolle start kunt maken. 

I

Basis rijopleiding optische- en geluidsignalen voor instructeurs

Om instructeur OGS+ te kunnen worden volg je eerst een basis rijopleiding met optische- en geluidssignalen. In deze blended opleiding leert u alle facetten van het rijden met ontheffingen, vrijstellingen en optische- en geluidssignalen. Afhankelijk van uw ervaring duurt de opleiding 3 tot 5 dagen inclusief examen bij het IBKI. 

DE Brandweer instructeurs OGS+ rijden in de opleiding ook met categorie C 

Schakel klas
(ervaren hulpverleners die OGS+ opgeleid willen worden)

Voor hulpverleners die al ervaring hebben in het rijden met OGS+ is er een schakelklas. Na een assessment zal een maatwerk traject aangeboden worden. De deelnemers aan de schakelklas werken ook met de leergang voor instructeur OGS+. Na het volgen van de schakelklas kan je gelijk binnen de organisatie aan de slag met de lesplannen. In de schakelklas ligt de nadruk op het vertalen van je eigen ervaring naar de student. Enkele beroepscollega's zijn erg blij met de leergang en de kant en klare lessen. Voor de brandweer zijn alle lessen gekoppeld aan de ELO van het IFV. 

Ben je al hulpverlener en wil je jezelf verder bekwamen? Dan is de schakelklas iets voor jou!

De vakman leidt de vakman op.

Bijvende ondersteuning

Om je competenties op peil te houden kunt u bij Ayonas applicatie en intervisie volgen. Enkele intervisie dagen tellen mee voor de WRM bijscholing. De WRM bijscholingen zijn het moment om met uw beroepscollega's de neuzen weer eens in dezelfde richting te zetten. Het niveau van deze dagen ligt hoog en is voor een ieder een uitdaging. De leerdoelen met de reflecties worden verwerkt in uw persoonlijke portfolio. 

Enkele onderwerpen tijdens de intervisie:                                                          1. Het aanleren van de TON methode                                                                  2. Weerbaarheid en stress tijdens prio 1 ritten?                                                3. Praktijkritten met collegiale observatie                                                        4. Verkeerspsychologische factoren tijdens het rijden met prio 1                                                                                                                        

Door de intervisie met een goed gevoel Prio 1 rijden. 
F

Contact

Voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek kunt u het formulier invullen.
Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.